. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354760

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
Besplatni seminar za servise fiskalnih kasa
fiskalizacija.com   
Srijeda, 14 Rujan 2011

Kako se bliži i poslednji rok za uvođenje fiskalnih sistema portal fiskalizacija.com poklanja svim servisima BESPLATNI ONLINE SEMINAR koji će se održati 17.septembra (subota) u 10:00 časova.

 

Na seminaru će se objasniti koje su obaveze servisa i servisera, kao i koje zamke treba serviseri da izbjegnu prilikom vođenja servisa fiskalnih sistema.Takođe će se i predstaviti na koji način aplikacija "fISKALIZATOR" pomaže u radu servisima fiskalnih sistema i zbog čega je ova aplikacija pronašla na odobravanje kod servisa fiskalnih sistema.

 

Seminar je potpuno BESPLATAN ali je potrebna registracija koja se može obaviti ovdje:

 

REGISTRACIJA

 

Posle registracije preko web bowsera (IE, Firefox,Chrome..) se pristupa prezentaciji preko linka koji se dobije u emailu posle registracije.

 

 

Zadnja Promjena ( Srijeda, 14 Rujan 2011 )
 
Portal fiskalizacija.com i dalje vodeći sajt o fiskalizaciji
fiskalizacija.com   
Subota, 10 Rujan 2011

 Kada je se rodila ideja da se kreira blog koji će pratiti fiskalizaciju u BiH i koji svojim radom će omogućiti da se lako i brzo dođe do konkretne informacije o procesu uvođenje fiskalnih kasa, nije se ni sanjalo da će ovaj blog prerasti u portal a da će biti vodeći u regionu na svim pretraživačima.

Da je tako dokazuje i činjenica na je pod pojmom "fiskalizacija" na Google pronađeno 257,000 stranica i da je portal fiskalizacija.com na prvom mjestu.

 

 

 

Marljivim radom i pružanjem informacija iz prve ruke omogućili smo svima u BiH da što bezobolnije prolaze kroz proces fiskalizacije, a sadržaj sajta je postajao sve bogatiji informacijama a uvođenjem foruma omogućili smo svim posjetiocima da dobija pitanja na svoje odgovore.

 

Fiskalizacija.com će i dalje svojim radom da se trudi da omogući što bolje i kvalitetnije informacije o procesu fiskalizacije u BiH, a u planovima je još mnogo toga.

 

Hvala vam na ukazanom povjerenju.

Zadnja Promjena ( Subota, 10 Rujan 2011 )
Opširnije...
 
Midhat Arifović upozorava na potkradanje države: Tajne opcije na fiskalnim uređajima
dnevniavaz.ba   
Petak, 09 Rujan 2011

 Iako nabave fiskalne, pojedinci građanima izdaju račune sa starih registar kasa

Mnogi obveznici još su, nažalost, opušteni po pitanju fiskalizacije, nadaju se nekim novim rokovima, kojih, kako mi smatramo, više neće biti. Jednostavno, insistiramo da građani traže fiskalni račun. Ima obveznika koji imaju fiskalni uređaj, a ne evidentira promet, ima onih koji uopće nemaju uređaje... Takvi će prvi biti na udaru kontrola!

Zadnja Promjena ( Petak, 09 Rujan 2011 )
Opširnije...
 
Počinje kontrola rada “na crno” i provjera fiskalizacije
radiostudion.com   
Petak, 09 Rujan 2011
 Inspekcijske službe kreću u pojačani nadzor rada ‘na crno’ na prostoru cijele Federacije BiH. Pojačani inspekcijski nadzor trebao bi na temelju odluke vlasti u Federaciji BiH krenuti 12. rujna i trajati sve do 28. listopada ove godine. Gost u eteru Radija “Studio N” je Dubravko Kovačević, direktor Uprave za inspekcijske poslove HBŽ-a .
Zadnja Promjena ( Petak, 09 Rujan 2011 )
 
Fiskalizacija: Mali obrtnici uništeni, veliki i dalje varaju
ekapija.ba   
Petak, 26 Kolovoz 2011
 Fiskalizacija u BiH, uvedena kako bi obrtnici koji nisu prikazivali stvarni promet, čime su izbjegavali plaćanje poreza, bili disciplinirani, još nije dala pozitivne efekte. Mali obrtnici primorani su zatvoriti svoje radnje, a dio "velikih" pronašao je način kako da i dalje vara državu, piše Radio Slobodna Evropa.
Fiskalizacija ili uvođenje fiskalnih kasa kojima se prilikom izdavanja svakog računa kupcima automatski registruje promet u poreznoj upravi, u RS uvedena je prije tri godine, u Federaciji prošle godine. U Republici Srpskoj do sada je izdato 43.000 rješenja o fiskalizaciji, a u Federaciji 25.000 rješenja.
Zadnja Promjena ( Utorak, 30 Kolovoz 2011 )
Opširnije...
 
Pratiti rad servisa i servisera
fiskalizacija.com   
Utorak, 16 Kolovoz 2011

 U Poreznoj upravi Federacije BiH danas je održan sastanak sa ovlaštenim proizvođačima/zastupnicima fiskalnih sistema na kojem je razgovarano o primjeni Zakona o fiskalnim sistemima sa aspekta obaveza proizvođača/zastupnika servisa i servisera, te otklanjanju uočenih problema koji utiču na efikasno provođenje Zakona.

 

Direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović je podsjetio prisutne da je prema Pravilniku o dinamici fiskalizacije 15. juli 2011. godine, rok do kada su obveznici fiskalizacije imali obavezu da nabave fiskalni uređaj i isti stave u funkciju. Naglasio je da se u narednom periodu očekuje povećan broj zahtjeva za inicijalnom fiskalizacijom, pa je u tom smislu upozorio proizvođače/zastupnike fisklanih uređaja da insistiraju na tehničkoj spremnosti i obučenosti servisa i servisera za kvalitetno obvaljanje radnji koje su uslov za efikasnije provođenje procesa inicijalne fiskalizacije. 

Opširnije...
 
Koje je radnje potrebno preduzeti u vezi novih rokova
fiskalizacija.com   
Petak, 12 Kolovoz 2011

 Pojašnjenje odluke o rokovima FMF


Obzirom na različita tumačenja poreskih obveznika i servisa saopštenja za javnost FMF od 11.07.2010, dajemo pregled obaveza po grupama involviranim u čitav proces fiskalizacije.
Opširnije...
 
Fiskalizacija i nameti guše zanatlije
fiskalizacija.com   
Utorak, 09 Kolovoz 2011
 Nakon uvođenja fiskalizacije, konkurencije u većim tržnim centrima te ovogodišnjih mjera Vlade RS koje su uvjetovale povećanje poreza i doprinosa, vlasnici trgovina, ali i zanatskih radnji teško se mogu izboriti za ostanak na tržištu.
Dobojska regija broji oko 5.000 preduzetnika, a najteže je trgovcima po pitanju novih nameta na plaće, koji iznose oko 70 KM na mjesečnu zaradu od oko 400 KM.
Dok u Vladi RS-a ne razmišljaju o vraćanju na stare porezne stope, predložen je novi zakon o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o kojem je u formi nacrta vođenja i javna rasprava.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 91 - 108 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji