. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas31
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice140
mod_vvisit_counterOvaj mjesec913
mod_vvisit_counterSvi dani354761

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
Istekao rok za fiskalizaciju
federalna.ba   
Srijeda, 09 Studeni 2011

Zaključno s današnjim datumom, istekao je rok za fiskalizaciju. Podneseno je skoro 40.500 zahtjeva, od čega je fiskalizirano 39.125 uređaja. Iz Porezne uprave Federacije BiH procjenjuju da bi taj broj nakon prikupljenih podataka mogao iznositi oko 55.000. Ipak, mnogo manje je onih koji za obavljene usluge izdaju fiskalne račune.

 

 

 
Poreska uprava FBiH: Fiskalizovano 80 odsto obveznika
fiskalizacija.com   
Ponedjeljak, 07 Studeni 2011
 SARAJEVO, Poreska uprava Federacije BiH zadovoljna je brojem podnesenih zahtjeva i samim procesom fiskalizacije.- Dosad je fiskalizovano više od 80 odsto obveznika fiskalizacije, a u narednih mjesec dana očekujemo da će postupak fiskalizacije biti završen u potpunosti, odnosno da će se kod svih obveznika fiskalizacije završiti proces inicijalne fiskalizacije, rečeno je Feni u Službi za odnose sa javnošću Poreske uprave FBiH.
Opširnije...
 
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !!!
fiskalizacija.com   
Ponedjeljak, 07 Studeni 2011

 Svim vjernicima muslimanske vjeroispovjesti želimo da Bajram provedu u radosti, ličnoj i zajedničkoj sreći.

 

Neka nam današnji mubarek dan vrati vjeru i nadu, neka među nama vlada sloga, neka naša žrtva bude odricanje od mržnje, sujete i nesloge!

 

Zadnja Promjena ( Petak, 26 Listopad 2012 )
 
Predavanje osnivača portala fiskalizacija.com na Pantheon konferenciji
fiskalizacija.com   
Petak, 04 Studeni 2011

Posjetite konferenciju na kojoj će predavanje održati i osnivač portala fiskalizacija.com a tiče se aktuelne teme fiskalizacije u BiH i uspješnog rješenja organizacije servisa fiskalnih sistema.

 

Zadnja Promjena ( Petak, 04 Studeni 2011 )
Opširnije...
 
Obveznici fiskalizacije dužni su do 31.oktobra završiti postupak inicijalne fiskalizacije
pufbih.ba   
Utorak, 01 Studeni 2011

 Porezna uprava Federacije BiH podsjeća sve obveznike fiskalizacije da su dužni do 31. oktobra 2011. godine završiti postupak inicijalne fiskalizacije i fiskalni uređaj staviti u funkciju evidentiranja prometa.

Nakon 31. oktobra Porezna uprava FBiH će intenzivirati kontrole svih obveznika fiskalizacije koji su dužni da se fiskalizuju u skladu sa odredbama Zakona o fiskalnim sistemima i za sve obveznike fiskalizacije koji ne budu poštivali zakonom propisane obaveze izricat će novčane kazne.

 

Visina novčanih kazni se kreće od 2.500 KM do 20.000 KM za pravna lica – obveznike, zatim od 1.000 KM do 3.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu, i od 3.000 KM do 10.000 KM za poduzetnike.

Prema podacima kojima raspolaže Porezna uprava FBiH do sada je fiskalizovano više od 50% obveznika fiskalizacije.

U posljednjih nekoliko dana uočen je intenzivniji priliv zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od strane obveznika fiskalizacije.

Do sada je podneseno ukupno 36.908 zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od čega je fiskalizovano 35.833 uređaja.

Upozoravaju se obveznici fiskalizacije da su obavezni da evidentiraju promet putem fiskalnih kasa i da izdaju fiskalne račune što je i cilj uvođenja fiskalizacije u Federaciji BiH.

 
Istekao rok za fiskalizaciju druge skupine poreznih obveznika u Federaciji
fiskalizacija.com   
Ponedjeljak, 31 Listopad 2011
 Sarajevo - Danas je istekao rok za fiskalizaciju druge skupine poreznih obveznika u Federaciji. Prema podacima Porezne uprave svoje zakonske obveze ispunilo je oko 70 posto poreznih obveznika. U narednom razdoblju najavljuju pojačane inspekcijske kontrole. Ekonomski analitičari ne vjeruju kako će fiskalizacija dati željene rezultate. (BHT1)
 
Inicijalna fiskalizacija završena.
oslobodjenje.ba   
Ponedjeljak, 31 Listopad 2011

 Svi obveznici druge grupe fiskalizacije bili su dužni do danas završiti postupak inicijalne fiskalizacije i staviti u funkciju evidentiranja prometa fiskalni uređaj. Kako je za Oslobođenje kazao direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović, od danas će početi kontrola svih obveznika fiskalizacije.

„Možemo reći da smo zadovoljni brojem podnesenih zahtjeva i samim procesom fiskalizacije. Prema broju pristiglih zahtjeva, već 70 posto obveznika je fiskalizirano, a očekujemo najdalje za mjesec da ćemo imati 100 posto završenu fiskalizaciju", istakao je Arifović.

Prema posljednjim podacima PUFBiH, do sada je podneseno ukupno 40.477 zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od čega je fiskalizovano 39.125 uređaja.

Opširnije...
 
Fiskalizacija završava: Inspekcija kuca na vrata
ekapija.ba   
Srijeda, 26 Listopad 2011

 Fiskalizacija, koja je bila dug i mukotrpan posao za sve sudionike konačno završava sa 31. oktobrom 2011. godine.

Međutim ovo nije kraj za inspekciju, koja će sudeći prema informacijama sa terena imati pune ruke posla. Pojedini trgovci, naročito u manjim mjestima još uvijek ne izdaju fiskalne račune i kada to učine iznenade nas. No, iz inspekcije, koja je i do sada zabilježila nepravilnosti u procesu fiskalizacije i izrekla niz kazni, poručuju nema tolerancije, kontrola počinje, a za sve prekršioce predviđene su novčane kazne od 2.500 KM do 20.000 KM za pravna lica – obveznike, zatim od 1.000 KM do 3.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu i od 3.000 KM do 10.000 KM za poduzetnike.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 90 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji