. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354760

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
Počela kampanja "STOP zloupotrebi intelektualnog vlasništva"
fiskalizacija.com   
Srijeda, 14 Ožujak 2012
 U narednom periodu Federalna uprava za inspekcijske posleve će pokrenuti  kampanju pod nazivom "STOP zloupotrebi intelektualnog vlasništva"

u sklopu koje će napraviti jednomesečnu promotivnu kampanju sa ciljem upozoravanja stanovništva na opasnost korištenja nelicenciranog softvera.U sklopu kampanje biće korišteni kao elektroniski tako i papirni mediji. Planirani su bilbordi, promotivni leci, posteri, TV i radio objave. U nastavku mozete pogledati nešto od promotivnog materijala koji je planiran za ovu kampanju.

 
Merkator ne radi jer fiskalne kase ne vide 29.februar
fiskalizacija.com   
Srijeda, 29 Veljača 2012
 Kako saznaje portal fiskalizacija.com, Merkator danas nije radio jer na njihovim fiskalnim kasama 29.februar ne postoji !!!
Zadnja Promjena ( Srijeda, 29 Veljača 2012 )
Opširnije...
 
Mikroelektronika izbacuje novu kasu na tržište RS
fiskalizacija.com   
Srijeda, 22 Veljača 2012
 Mikroelektronika a.d. Banja Luka, firma koje je prodala najviše fisklanih sistema u Republici Srpskoj, na ovo tržište će distribuirati novi fiskalni sistem koji je nasljednik modela koji se prodavao na tržištu Federacije BiH.Kako se navodi na web stranici ovog proizvođača fiskalnih sistema, kasa ME P1000 C je u potpunosti usklađena sa propisima Republike Srpske tako da će sa ovom kasom firma proširiti svoj asortiman fiskalnih sistema.
Zadnja Promjena ( Srijeda, 22 Veljača 2012 )
Opširnije...
 
Fiskalne kase zatvaraju radnje
gracanickenovine.com   
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012
Opća kriza, nepovoljan poslovni ambijent i fiskalizacija, prema ocjenama stručnjaka, glavni razlozi što je na hiljade poduzetnika stavilo ključ u bravu. Na području FBiH prošle godine zatvoreno je više od 7.000 privrednih društava i obrtnih radnji . Od  ovog broja, 303 su firme, čijim je gašenjem stavljen ključ u bravu u čak 1.394 poslovne jedinice. Ipak, najveći broj među onima koji nisu mogli izdržati tempo sve surovije tržišne utakmice u BiH, njih čak 5.406, jesu obrtnici.
Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 )
Opširnije...
 
Tehnički pregledi fiskalnih sistema
fiskalizacija.com   
Petak, 03 Veljača 2012

 Kako je u prošlo više od godinu dana kako je instaliran prvi fiskalni sistem u Federaciji BiH, sledeće što dolazi su redovni godišnji pregledi fiskalnih kasa.Ova obaveza je obuhvaćena Zakonom o fiskalnim sistemima BiH član 46- stavka 10 ,gdje se kaže da je potrebno jednom godišnje izvršiti tehnički pregled fiskalnog sistema u ovlaštenom servisu.

 

Zadnja Promjena ( Petak, 03 Veljača 2012 )
Opširnije...
 
Federalni inspektori izrekli više od 170.000 maraka kazni
fiskalizacija.com   
Srijeda, 28 Prosinac 2011
 LIVNO, U akciji kontrole fiskalizacije i rada “na crno”, koju su na području Livanjskog kantona provodili inspektori Uprave za inspekcijske poslove Federacije BiH, za mjesec i po dana poreskim obveznicima izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 171.179 KM, potvrdio je glavni kantonalni inspektor Uprave za inspekcijske poslove Željko Konta.
Konta, koji je i pomoćnik direktora Uprave za inspekcijske poslove Livanjskog kantona, rekao je za Radio Livno da je akcija koja je provođena od 11. septembra do 29. oktobra imala samo jedan cilj – da se naplaćivanjem kazni prikupi što više novca od poreskih obveznika.
Zadnja Promjena ( Utorak, 10 Siječanj 2012 )
Opširnije...
 
Počele inspekcijske kontrole obveznika fiskalizacije
fiskalizacija.com   
Srijeda, 28 Prosinac 2011
 Nakon isteka drugog roka za uspostavljanje inicijalne fiskalizacije u Federaciji BiH, nadležne inspekcijske ustanove su počele kontrolu u onim privrednim subjektima koji su u prvom roku bili obavezni instalirati fiskalne uređaje.
Zakonom o fiskalnim sistemima predviđene su novčane kazne za obveznike fiskalizacije koji se ne budu pridržavali propisanih obaveza u iznosu od 2.500 do 20.000 KM za pravna lica, od 1.000 do 3000 maraka za odgovorno lice u pravnom licu, te od 3.000 do 10.000 maraka za poduzetnike. "Inspektori Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove izvršili su kontrole u 145 privrednih subjekata u USK-u", kaže Mahmut Jukić, direktor Uprave.
Opširnije...
 
Domljan: Fiskalizacija koristi samo proizvođačima kasa
fiskalizacija.com   
Srijeda, 28 Prosinac 2011
 Deficiti koji su u ovoj godini premašili milijardu maraka u BiH, zatim više od 530 tisuća nezaposlenih, stalna povećanja cijena, smanjenje stranih ulaganja, nepostojanje konkurentnosti tržišta, neformiranje vlasti i nedonošenje proračuna sve su to faktori koji su godinu na izmaku učinili izgubljenom, a koji će sljedeću učiniti još gorom!
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 55 - 72 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji