. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas31
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice140
mod_vvisit_counterOvaj mjesec913
mod_vvisit_counterSvi dani354761

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
HR: ŠTRAJK na tržnicama diljem Hrvatske se nastavlja
index.hr   
Utorak, 02 Srpanj 2013

 ŠTRAJK na tržnicama diljem Hrvatske se nastavlja. I danas se prosvjeduje u Zagrebu, Splitu, Zadru... U Zadru je na zelenu tržnicu, gdje je jučer došlo do incidenta, postavljeno čak i policijsko osiguranje. Prodavači sa zagrebačkih tržnica okupili su se danas i ispred Ministarstva financija u znak prosvjeda protiv uvođenja fiskalnih blagajni.

 

Opširnije...
 
BIH-RS: Fiskalne kase ipak ostaju zanatlijama i preduzetnicima
ekapija.ba   
Utorak, 05 Veljača 2013

 Nada zanatlija i preduzetnika da će biti oslobođeni upotrebe fiskalnih kasa kratko je trajala jer Ministarstvo finansija RS ne planira uvođenje takve vrste olakšice.

Iako su predstavnici Zanatsko-preduzetničke komore RS u četvrtak bili puni optimizma nakon sastanka održanog u Ministarstvu industrije, energetike i rudastva RS i čak najavili da bi 30 zanatskih i preduzetničkih zanimanja moglo biti oslobođeno obaveze posjedovanja fiskalnih kasa, ta opcija je veoma brzo dobila "hladan tuš" iz Ministarstva finansija RS.

Opširnije...
 
HR: Poduzetnike najviše zanima fiskalizacija
pakrac.hr   
Subota, 26 Siječanj 2013
F iskalizacija koja je od 1. siječnja u primjeni za ugostitelje, od 1. travnja će se primjenjivati za trgovine, a od 1. srpnja za sve ostale, najviše je zanimala poduzetnike koji su sudjelovali na prvom ovogodišnjem Radnom sastanku ponedjeljkom koji je u Poduzetničkom centru Pakrac održan 14. siječnja.
Zadnja Promjena ( Subota, 26 Siječanj 2013 )
Opširnije...
 
HR: Fiskalizacija uskoro i na tržnicama: 'Ovo je moja fiskalna blagajna'
http://dnevnik.hr   
Subota, 26 Siječanj 2013
Država kreće u drugi krug fiskalizacije. Od 1. travnja i prodavači na tržnicama morat će izdavati fiskalne račune. No, kumice koje imaju kravu, dvije i prodaju vlastiti sir i vrhnje, ipak neće morati.
Zadnja Promjena ( Subota, 26 Siječanj 2013 )
Opširnije...
 
HR: Dostava podataka Poreznoj upravi za potrebe fiskalizacije
www.rrif.h   
Subota, 26 Siječanj 2013

Zbog provedbe postupka fiskalizacije izdavanja računa obveznik fiskalizacije, prilikom uključivanja u sustav fiskalizacije, treba Poreznoj upravi dostaviti podatke o svim poslovnim prostorima u kojima izdaje račune koji podliježu fiskalizaciji, a potom za: svaki novootvoreni prostor, promjenu adrese, promjenu radnog vremena, zatvaranje (prestanak rada) prostora.

Podaci se dostavljaju pojedinačno za svaki poslovni prostor prije slanja prvog računa koji se odnosi na taj poslovni prostor putem programskog rješenja obveznika fiskalizacije (naplatnog uređaja), prilikom uključivanja u sustav fiskalizacije.

Opširnije...
 
HR: Autotaksi prijevoznicima fiskalizacija nastupa od 1.7.2013.
fiskalizacija.com   
Subota, 12 Siječanj 2013

 Sekcija taksi prijevoza HOK-a održala je 19. prosinca svoju 4. sjednicu na kojoj je bilo govora o Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Sekcija taksi prijevoza Hrvatske obrtničke komore održala je 19. prosinca svoju 4. sjednicu na kojoj je bilo govora o Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, čije odredbe se za autotaksi prijevoznike primjenjuju od 1.7.2013.

Opširnije...
 
HR: Čuvajte račune: Ugostitelji pronašli način da prevare fiskalizaciju?
fiskalizacija.com   
Subota, 12 Siječanj 2013

 POŽEGA Iako se možda na prvi pogled može pomisliti kako prevara na fiskalnim blagajnama nije moguća, ekipa 034portala se danas na terenu uvjerila kako ipak postoji i ta mogućnost. Logičnim se čini kako dvije osobe koje uđu u kafić i zajedno konzumiraju piće dobiju jedan račun s dvije stavke, međutim u praksi se događa drukčije.

 U jednom požeškom kafiću smo u 11:47 sati dobili dva računa od kojih je jedan očito već nekome bio naplaćen jer je otkucan u 11:12, dok je vrijeme na drugom računu 11:48 sati!

 

Opširnije...
 
HR: Fiskalizacija: U Istri 180 nadzora, 7 nepravilnosti
fiskalizacija.com   
Subota, 12 Siječanj 2013
 Od utorka do danas u 14.30 sati 36 inspektora Porezne uprave na području Istarske županije obavilo je 180 nadzora primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Razumljivijim riječima, provjeravali su jesu li poduzetnici uveli fiskalne kase i izdaju li fiskalne račune koje prethodno odobrava Porezna uprava.

Pritom su u sedam nadzora utvrdili nepravilnosti, piše na web stranicama Porezne uprave. U cijeloj Hrvatskoj u istom je razdoblju 392 inspektora obavilo 1.530 nadzora, a pritom su utvrđene 133 nepravilnosti.

Očekivano, najviše je nepravilnosti, čak 58, utvrđeno u Zagrebu, gdje je čak 80 inspektora obavilo 315 nadzora. Nepravilnosti, s druge strane, nisu utvrđene u Varaždinu (34 nadzora), Požegi (20 nadzora), dok je u Vukovaru obavljeno 77 nadzora, ali nema podatka o kršenju zakona. U Rijeci je bilo 155 nadzora te četiri nepravilnosti, u Splitu 35 nadzora i dvije nepravilnosti, koliko ih je bilo i u  Osijeku, gdje je bilo 40 nadzora.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 19 - 36 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji