. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas31
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice140
mod_vvisit_counterOvaj mjesec913
mod_vvisit_counterSvi dani354761

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
Tokom 2010. godine skoro za 50 odsto smanjen broj trgovačkih preduzeća u TK
fiskalizacija.com   
Utorak, 01 Ožujak 2011
 Proteklih godina  najveće učešće u novosonovanim firmama na području  BIH  imale su one koje se bave trgovinskom djelatnošću. Prema istraživanjima provedenim 2009. godine najčešći oblik organizovanja   firmi  bile su samostalne trgovinske radnje. Na području TK sve je manje trgovinskih  preduzeća  i STR. Taj broj se posebno smanjio sa dolaskom  svejtske ekonomske krize . Podaci predstavnika Odbora udruženja za trgovinu pri PK Tuzla  govore da je u odnosu na 2009. broj broj STR i  trgovačkih preduzeća danas prepolovljen. I oni koji rade  imaju problem održavanja doistignutog nivoa u poslovanju.Iako je  prije nekoliko godina trgovina  važila kao naisplativija djelatnost,  danas kada kupovna moć potrošača u našoj zemlji iz dana u dan opada i trgovine  bilježe manje zarade. Kasim Selimović, predsjednik Odbora udruženja za trgovinu pri PK Tuzla  kaže kakao je  na području TK  sve manje STR i trgovačkih preduzeća.
Zadnja Promjena ( Utorak, 01 Ožujak 2011 )
Opširnije...
 
Seminar u Tuzli: Primjena zakona o fiskalnim sistemima U FBiH
bhreporter.ba   
Utorak, 01 Ožujak 2011
privredna komora

Kantonalna privredna komora Tuzla će, u saradnji sa Poreskom upravom Federacije BiH – Kantonalnim poreskim uredom u Tuzli, u četvrtak, 3. marta, organizovati seminar pod nazivom “Primjena zakona o fiskalnim sistemima U FBiH”.

Seminar će početi u 10 sati, u velikoj sali Kantonalne privredne komore Tuzla.

Cilj je upoznati poreske obveznike o zakonskim i podzakonskim aktima za provođenje fiskalizacije u FBiH, dinamici fiskalizacije te redoslijedu postupaka fiskalizacije. S obzirom na veliki broj nejasnoća vezanih za sam proces fiskalizacije i za korake koje je potrebno izvršiti u tom procesu, na seminaru će biti moguće postavljati pitanja i u direktnom razgovoru sa predstavnicima Poreske uprave FBiH saznati više o eventualnim nejasnoćama. Predavači na seminaru će biti mr. sc. Fikret Hasanović, direktor Kantonalnog poreskog ureda u Tuzli, te predstavnici ovlaštenog servisera i distributera fiskalnih uređaja, “Spin” Tuzla.

 

Četvrtak u 10 sati, Kantonalna privredna komora Tuzla

Zadnja Promjena ( Utorak, 01 Ožujak 2011 )
 
FBiH će morati vratiti RS-u 34 miliona KM
bizon.ba   
Ponedjeljak, 21 Veljača 2011

 Vlasti Federacije BiH (FBiH) moraće da vrate Republici Srpskoj (RS) najmanje 34 miliona KM, za koliko je zakinut budžet Srpske na ime prikupljenih indirektnih poreza u prošloj godini, piše “Pres”.

Odjeljenje za makroekonomske analize Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) početkom ovog mjeseca izradilo je prijedlog odluke na osnovu koje bi RS trebalo da dobije više novca nego što joj je prošle godine prebačeno sa jedinstvenog računa na kojem se prikuplja novac od PDV-a.

Prijedlog će se uskoro naći pred članovima UO UIO, ali zbog usporenog procesa formiranja vlasti na nivou FBiH i BiH, još je neizvjesno kada će biti donesena odluka o tome.

Opširnije...
 
Porezna uprava FBiH upozorava na pojavu lažnih inspektora
ekapija.ba   
Ponedjeljak, 21 Veljača 2011

 Porezna uprava FBiH, povodom pojave lažnih inspektora, pozvala je u petak porezne obveznike da prilikom inspekcijskog nadzora od svih inspektora, prije preduzimanja bilo koje službene radnje, zahtijevaju identifikaciju, odnosno da pokažu službenu legitimaciju.

Obveznicima fiskalizacije se posebno skreće pažnja da su za nadzor nad primjenom Zakona o fiskalnim sistemima ovlaštene

 

Porezna uprava FBiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove, iz okvira svojih nadležnosti propisanih zakonom.

Iz Porezne uprave ističu da svaki službenik te uprave ima službenu legitimaciju sa slikom, pa prema tome, ukoliko osoba ne posjeduje službenu legitimaciju potrebno je odmah o tome obavijestiti najbližu policijsku stanicu, Poreznu upravu FBiH ili Upravu za inspekcijske poslove FBiH.

"Porezna uprava FBiH je u proteklom periodu svojim radom i borbom protiv kriminala, utaje poreza i drugih nezakonitih radnji, stekla povjerenje građana na prostoru cijele Federacije BiH i nikome neće dozvoliti da narušava njen ugled", kaže se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 21 Veljača 2011 )
 
m:tel poklanja fiskalnim obveznicima!
fiskalizacija.com   
Četvrtak, 17 Veljača 2011

 Uz m:tel SIM karticu, koristite fiskalnu kasu prva tri mjeseca bez mjesečne pretplate.


Aktivacija SIM kartice iznosi 1 KM bez pdv-a.

Usluga se realizuje putem servisno-distributivne mreže ovlašćenih proizvođača/zastupnika fiskalnih sistema, koji ugovaraju ovu uslugu i obezbjeđuju prenos podataka od fiskalnih uređaja do servera Porezne uprave FBiH.
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 17 Veljača 2011 )
 
Novi web sajt aplikacije "fISKALIZATOR"
fiskalizacija.com   
Utorak, 15 Veljača 2011

Kako se broj korisnika aplikacije namjenjenoj servisima fiskalnih sistema "fISKALIZATOR" konstantno povećava, kreiran je web sajt (www.fiskalizator.com) posvećen isključivo ovoj aplikaciji.Na sajtu se mogu pratiti novosti vezane za razvoj aplikacije kao i ostale vijesti vezane za fiskalizaciju i fiskalne sistem.Na ovom sajtu se mogu pogledati prezentacije, prijaviti na online prezentaciju kao i preuzeti prateće materijale vezane za ovu jedinstvenu aplikaciju.

 

Naš portal i dalje će objavljivati vijesti vezane za razvoj ove aplikacije koja je od velike pomoći servisima fiskalnih sistema.

Zadnja Promjena ( Utorak, 15 Veljača 2011 )
 
Zakon se mora poštivati !
fiskalizacija.com   
Četvrtak, 10 Veljača 2011

 Više puta ponavljano u večerašnjoj emisiji "ZABRANJEN FORUM".Od fiskalizacije se neće odustati ma kako se ona sporo sprovodila u BiH.Sukob mišljenja oko dinamike, efekata i koristi fiskalizacije, između ministra finansija i direktora poreske uprave prednjačio je večerašnjom emisijom a ovaj dijalog je više ličio na javni sukob oko prebacivanja odgovornosti zbog neefikasnosti fiskalizacije.Iako emisija je imala sasvim drugu temu a to je "FISKALIZACIJA-dobar ili loš posao?" iznešene su optužbe na račun direktora poreske uprave da nije dovoljno radio na informativnoj kampanji o uvođenju fiskalizacije što je direktno dovelo do produženja rokova.Diskutovano je da li su cijene fiskalnih sistema adekvatne i da li za tu cijenu se dobija zaista kvalitetan uređaj.

 

Ministarstvo finansija je zauzelo čvrst stav da prolongiranja rokova neće biti i da je defintivni i kranji rok za prijavu (ne i za instalaciju fiskalnog sistema) do 15.april.2011.

 

U toku emisije je više puta spomenuto da se fiskalizacija uvodi u državama u kojima vlada kriminal i korupcija.Nabrojane su i zemlje koje imaju fiskalne sisteme kao što su Makedonija, Italija, Srbija i Republika Srpska.Gđica Sanja Praštalo je objasnila šta jedan kvalitetni fiskalni sistem treba da obuhvati i šta je uloga servisa fiskalnih sistema u procesu fiskalizacije.

 

Emisiju su okarakterisali i stavovi advokatske komore da oni neće pristati na uvođenje fiskalnih sistema, što je od strane voditelja emisije protumačeno kao nepoštovanje zakona.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 10 Veljača 2011 )
 
Zanatlije oslobođene fiskalnih kasa
oslobođenje.ba   
Subota, 05 Veljača 2011
 Prema Zakonu o fiskalnim sistemima, zakonodavac, odnosno Ministarstvo finansija FBiH je vodilo računa da se tradicionalni zanati, kao i poljoprivrednici i domaća radinost oslobode fiskalizacije jer ove kategorije spadaju u deficitarne djelatnosti, naglašava Adnan Jusić, član Upravnog odbora Udruženja Stari zanati i član Skupštine Obrtničke komore FBiH. Jusić podsjeća da je 13. januara 2011. izašao članak, pod nazivom "Katanac umjesto kase" i u izjavi koju je novinar Oslobođenja dobio od predsjednika Privredne komore USK-a u jednom dijelu se pominje "da se predlagalo da se stari zanati, poljoprivrednici oslobode fiskalizacije" i kao rečeno je da "zakonodavac to nije prihvatio".
Zadnja Promjena ( Subota, 05 Veljača 2011 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 145 - 162 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji