. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas31
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice140
mod_vvisit_counterOvaj mjesec913
mod_vvisit_counterSvi dani354761

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
Fiskalizacija se odgađa, neće biti kazni
fiskalizacija.com   
Četvrtak, 14 Travanj 2011
 Pravilnik o dinamici fiskalizacije u Federaciji je pripremljen i poslan na objavljivanje u službeni list, tako da će rok za fiskalizaciju biti i zakonski produžen prije isteka ranije predviđenog roka, doznaje se u Federalnom ministarstvu financija. Ovim je rok za završetak fiskalizacije produžen za tri mjeseca, odnosno do 15. srpnja, tako da je tvrtkama, poslovnim jedinicama i odjelima koji prodaju robu na veliko ostavljen rok od tri mjeseca da se prilagode i uvedu fiskalne sustave.
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 14 Travanj 2011 )
Opširnije...
 
Prevaranti već prepravljaju uređaje
dnevniavaz.ba   
Četvrtak, 14 Travanj 2011

 Bilo i prijedloga da se rok pomjeri do 1. januara naredne godine, pa čak i da se zakon potpuno ukine

Na prijedlog nadležnih komisija i na osnovu zaključka Vlade FBiH, Federalno ministarstvo finansija ponovo je pomjerilo rok za fiskalizaciju. Tako, između ostalih, trgovine namalo i naveliko umjesto do 15. aprila taj proces mogu obaviti do 15. jula ove godine.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 14 Travanj 2011 )
Opširnije...
 
RS - Za neizdavanje računa 429.000 KM kazni
fiskalizacija.com   
Nedjelja, 10 Travanj 2011
 BANJALUKA, Inspektori Poreske uprave Područna jedinica Banjaluka obavili su ove godine 905 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa, odnosno izdavanja računa i tom prilikom izdali 540 prekršajnih naloga na ukupno 429.000 maraka kazni. Rekao je ovo “Glasu Srpske” vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Mile Banika.
Prema njegovim riječima, pored ove ustanove, kontrolu vrši još i tržišna inspekcija.
- Kupci su dužni na licu mjesta da traže i uzmu fiskalni račun za izvršeni promet, jer prema Zakonu o fiskalnim kasama, u krugu od 20 metara po napuštanju prodajnog mjesta kupac je dužan sačuvani račun da pokaže ovlašćenom licu – objasnio je Banika.
Zadnja Promjena ( Nedjelja, 10 Travanj 2011 )
Opširnije...
 
Ko se obogatio na fiskalnim kasama
san.ba   
Petak, 08 Travanj 2011

 Zakon o fiskalnim sistemima će se promijeniti, a Vlada Federacije BiH jučer je dala nalog Ministarstvu finansija da pripremi izmjene Pravilnika o procesu fiskalizacije kojima će biti produžen rok za okončanje ovog procesa.

Naime, Vlada je zaključila da se radi o „složenom procesu koji zahtijeva rješavanje tehničkih , stručnih i mnogih drugih pitanja za potpunu primjenu".

Opširnije...
 
Rok za okončanje fiskalizacije produžen za 90 dana
fiskalizacija.com   
Petak, 08 Travanj 2011

novosti/vlada_federacije.jpgNova federalna vlada održala je danas svoju prvu sjednicu u Mostaru koja je u dva navrata prekidana zbog, kako se kasnije pokazalo, lažnih dojava o podmetnutoj bombi.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice premijer Nermin Nikšić i ministar financija Ante Krajina kazali su da su iznimno zadovoljni kako do sada svoj posao obavlja Vlada Federacije BiH, naglasivši kako su do sada sve odluke na sjednicama Vlade donesene jednoglasno.

- Možda je prerano davati neke ocjene, međutim na ove četiri sjednice iza nas mogu reći da je klima obećavajuća i timska. Niti jedno pitanje, niti jedna rasprava do sada u sebi nije imala boju destrukcije - naglasio je ministar Krajina.


 

Opširnije...
 
MIDHAT ARIFOVIĆ: FISKALIZACIJA JE IZAZVALA HAOS, KOJI JE VAN NAŠE KONTROLE
Biznis.ba/San O.B.   
Četvrtak, 31 Ožujak 2011
 Otkako je u Federaciji BiH započela fiskalizacija na terenu se stvorio niz problema. Kako za „San" tvrdi Midhat Arifović, direktor Porezne uprave FBiH fiskalizacija je dugotrajan i kompleksan proces opterećen mnogim problemima koji su objektivno i često van kontrole i uticaja institucije na čijem čelu se on nalazi.
Zadnja Promjena ( Četvrtak, 31 Ožujak 2011 )
Opširnije...
 
Midhat Arifović ostaje direktor Porezne uprave FBiH?
ekapija.ba   
Četvrtak, 31 Ožujak 2011

Federalna Vlada je jučer prihvatila privremenu mjeru Općinskog suda u Sarajevu kojom se faktički odložilo stupanje na dužnost novoimenovanog direktora Porezne uprave FBiH Arifa Kulića i njegovog zamjenika do okončanja sudskog procesa koji se vodi pred ovim sudom

(Midhat Arifović)

Opširnije...
 
JOŠ JEDNA FIRMA SA LICENCOM FEDERALNOG MINISTARSTVA FINANSIJA
www.fmf.gov.ba   
Četvrtak, 31 Ožujak 2011
 Firma SK TRADEING D.O.O. Sarajevo je dobila licencu za fiskalni sistem - fiskalna kasa SK FCR 100 i unutrašnji terminal Cinterion TC65i. U skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH, Federalno ministarstvo finansija do sada je izdalo šest licenci za fiskalne sisteme. Pored firme SK TRADEING D.O.O. licence već imaju i Neosoft Computers d.o.o. Mostar, Kim Tek d.o.o Vitez, Tring d.o.o. Gračanica, ERP Consalting d.o.o. Ilidža i Mikroelektronika a.d. Banja Luka. Podsjećamo da na našoj internet stranici u dijelu Fiskalni sistemi/sustavi se nalaze i liste servisera/distributera za ovlaštene proizvođače/zastupnike fiskalnih sistema/sustava.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 127 - 144 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji