. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - Naslovnica
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas31
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice140
mod_vvisit_counterOvaj mjesec913
mod_vvisit_counterSvi dani354761

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
Komentar na vijest od 27.lipnja:
fiskalizacija.com   
Utorak, 05 Srpanj 2011

 Uredništvo želi da skrene pažnju da je u vijesti od 27.lipnja došlo do greške u objavi vijesti.Naime objavljeno je da samo tri proizvođača dobilo licencu za prodaju fiskalinih sistema gdje se navode firme Neosoft iz Mostara, Tring iz Gračanice i Kimtec iz Viteza.

Ova infromacije je preuzeta kao citat sa drugog portala gdje nije uviđen ovaj propust, jer certifikat za prodaju fiskalnih sistema takođe imaju i Mikroelektronika iz Banja Luke, ERP Consalting iz Sarajeva, SK Tradeing iz Sarajeva i DIGIT RS d.o.o. iz Banja Luke.

 

Uredništvo portala se izvinjava svim posjetiocima portala nao i ovlaštenim proizvođačima fiskalnih sistema na ovom propustu. 

Zadnja Promjena ( Utorak, 05 Srpanj 2011 )
 
Porezna uprava FBiH: Fiskalizacija obavezna do 15.jula
fiskalizacija.com   
Utorak, 05 Srpanj 2011

Za one koji ne poštuju zakonom propisane obaveze predviđene novčane kazne od 2.500 do 20.000 KM

Iz Porezne uprave Federacije BiH obavještavaju obveznike fiskalizacije da su do 15. jula godine dužni staviti fiskalni uređaj u funkciju evidentiranja prometa. Skrećemo pažnju svim obveznicima fiskalizacije da na vrijeme preduzmu aktivnosti u vezi s nabavkom, odnosno fiskalizacijom fiskalnog uređaja, kao i da prilikom kupovine fiskalnih uređaja ne pristaju ni na kakve nagodbe s proizvođačima/zastupnicima, servisima ili serviserima oko uslova kupovine i ostalih radnji koje je dužan izvršiti proizvođač/zastupnik, distributer u zakonom propisanim rokovima i po propisanom redoslijedu radnji u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima i podzakonskim aktima.

Opširnije...
 
Kasni uvođenje fiskalnih kasa
fiskalizacija.com   
Ponedjeljak, 27 Lipanj 2011

 Nova birokratska "inovacija" zapela je već u prvim danima provedbe. Tvrtke koje su trebale zatražiti uvođenje fiskalnih kasa još to ne čine.

Zahtjevi za fiskalizaciju u Federaciji BiH stižu Poreznoj upravi u malom broju zbog čega nije izvjesno kako će uvođenje fiskalnih sustava za prvu skupinu poreznih obveznika biti dovršeno do predviđenog roka, polovine prosinca, pišu danas Nezavisne novine.

Fiskalizacija, čiji je službeni cilj smanjenje sive ekonomije, u Federaciji BiH je službeno počela 10. studenoga izdavanjem prvog fiskalnog računa u sarajevskom hotelu "Holiday Inn", ali od tada nije došlo do očekivanog zahuktavanja cijelog procesa.
Opširnije...
 
Obavezi fiskalizacije podliježe 70 000 preduzeća
fiskalizacija.com   
Četvrtak, 23 Lipanj 2011
 SARAJEVO, U Federaciji BiH (FBiH) obavezi fiskalizacije podliježe oko 70 000 registrovanih preduzeća, iako je veliki broj njih već odavno ugašen.

Za kupovinu, instaliranje i puštanje u rad fiskalnog sistema potrebno je oko hiljadu KM, plus oko 100 KM godišnje za njegovo servisiranje.

“Činjenica da 70 000 kompanija mora izvršiti fiskalizaciju po cijeni od minimalno 1.000 KM pokazuje da je u igri više od 70 miliona KM”, navodi današnje sarajevsko “Oslobođenje”, dodajući da na to treba dodati još oko sedam miliona KM koliko će zaraditi telekom-operateri posredstvom kojih će ići izdati računi i serviseri.

Svi uređaji koji će se koristiti, kao i distributeri i serviseri, moraju imati licencu i odobrenje Ministarstva finansija FBiH.

Prema podacima ovog ministarstva, na tržištu je dostupno 25 uređaja koje proizvodi ili zastupa osam kompanija, a servisira i distribuira više od 420 kompanija.

Rok za završetak fiskalizacije je 15. jul.

 
Da li uzimate fiskalne račune ?
vkladusa.com   
Ponedjeljak, 13 Lipanj 2011

 U Federaciji Bosne i Hercegovine će se do sredine narednog mjeseca u svim trgovinskim objektima morati provesti sistem fiskalizacije.

Iako je to za mnoge trgovce trn u oku, a u RS-u se fiskalizacija pokazala kao neuspješan projekat, na nivou Federacije Bosne i Hercegovine će svi trgovci do 15. jula ove godine morati uvesti fiskalne kase. To uključuje i općinu Cazin, u kojoj se već neko vrijeme u većini trgovina, kafića i drugih poslovnih objekata, uvode fiskalne kase, koje na neki način otežavaju rad trgovcima.

Opširnije...
 
Bez licence ostaju tri servisera fiskalnih uređaja?!
fiskalizacija.com   
Subota, 04 Lipanj 2011

 Prevare u procesu fiskalizacije

Porezna uprava FBiH nadležnom kantonalnom tužilaštvi podnijela je izvještaje protiv tri ovlaštena servisera fisklanih uređaja zbog prevara u procesu fiskalizacije, saznaje Avaz.

Kako su kod tih servisera, uočeni falsificiranje potpisa inspektora, prodaja uređaja koji nisu fiskalizirani i slična krivična djela, prijeti im i oduzimanje licence.

- Nadamo se da će istražne radnje biti pokrenute, te da će sud zaista kazniti one koji su vršili ta krivična djela – kazao nam je Midhat Arifović, direktor Porezne uprave FBiH, koji zbog istrage nije mogao reći o kojim serviserima se radi.

Dodaje da na tržištu postoje razni softveraši koji nude programe, skrivaju promet, koji nude uređaje sa skrivenim opcijama...zbog čega je institucija na čijem je čelu nakon “faze tolerancije” pooštrila kontrole poreskih obveznika - hotela, restorana i drugih ugostiteljskim objekata, farmaceutskih kompanija, benzinskim pumpi..., a koji su do sada trebali imati fiskalne uređaje.
 
fISKALIZATOR - Promotivna ponuda
fiskalizacija.com   
Ponedjeljak, 30 Svibanj 2011
U promotivnoj ponudi software za servise fiskalnih sistema omogućili smo vam da nabavite aplikaciju fISKALIZATOR po promotivnoj cijeni do 650,00 KM do 15 Juna, 2011 godine


 

Zakon o fiskalizaciji obavezuje svaki servis fiskalnih sistema da ima evidenciju o svakom fiskalnom sistema u elektronskom obliku.

 

ISKORISTITE NEVJEROVATAN POTENCIJAL OVE APLIKACIJE KAKO BI STEKLI POVJERENJE KOD SVOJIH KLIJENATA A SEBI OLAKŠALI PRAĆENJE I SERVISIRANJE FISKALNIH SISTEMA.

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 30 Svibanj 2011 )
Opširnije...
 
Fer utakmica samo za naivne: Zakon o fiskalnim sistemima krši ko stigne
fiskalizacija.com   
Utorak, 24 Svibanj 2011

 Stupanjem na snagu Zakona o fiskalnim sistemima u FBiH na prvi momenat svi smo mislili da je došao kraj sivoj ekonomiji, raznim malverzacijama i utajama poreza. Međutim, danas nakon nešto više od pola godine kada je u jednom od sarajevskih hotela ozvaničen početak ovog kompleksnog procesa, možemo reći da je fiskalizacija fer utakmica samo za naivne.

Sudeći prema informacijama inspektora Porezne uprave FBiH na terenu proteklih mjeseci je vladao pravi haos. Inspektori su se susretali sa problemima koje nisu mogli otkloniti na licu mjesta, tako da je proces fiskalizacije obustavljan ili odgađan.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 109 - 126 od 246

© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji