. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - SR: Od septembra 2014 uvođenje elektronskog sistema kontrole izdavanja fiskalnih računa
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354760

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
SR: Od septembra 2014 uvođenje elektronskog sistema kontrole izdavanja fiskalnih računa PDF Ispis E-mail
fiskalizacija.com   
Petak, 17 Siječanj 2014
 Poreznici najavljuju ukidanje fiskalnih kasa i uvođenje elektronskog sistema kontrole izdavanja fiskalnih računa najkasnije u septembru 2014. Kako tvrde ovlašćeni serviseri fiskalnih kasa okupljeni u Udruženju „Srbijafiskal“, a koji su se ovih dana obratili predsedniku i premijeru Srbije, kao i direktoru Poreske uprave, to znači samo veći trošak, dok korist za državu ne postoji. Tvrde, naime, da oni koji do sada nisu plaćali porez, neće to činiti ni od sada. Kod nas ima oko 300.000 firmi koje koriste fiskalne kase i sve one bi morale da imaju dodatne troškove. Svako će morati da uzme računar, monitor, štampač, originalni „Vindouz“, plus ADSL priključak i novi softver. To će svaku firmu koštati između 350 i 400 evra - kažu u Udruženju servisera “Srbijafiskal”.

Nema ni govora o tolikim troškovima, odgovaraju poreznici. Firmama će, dodaju, biti potrebno najviše 4.000 dinara. - Dovoljni su računar, štampač i internet, što većina njih već sada ima. I GPRS koji koriste ima internet, inače ga ne bi bilo. Dve trećine sadašnjih fiskalnih kasa moći će da se doradi da bi bilo kompatibilno s novim sistemom. Svaka treća će morati da se menja - tvrdi Ivan Simič, direktor PU Srbije.
Zadnja Promjena ( Petak, 17 Siječanj 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »


© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji