. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - RS-BIH: Distrikt Brčko - moguće uvođenje fiskalnih kasa
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354760

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
RS-BIH: Distrikt Brčko - moguće uvođenje fiskalnih kasa PDF Ispis E-mail
Vlada Brko Distrikta   
Petak, 17 Siječanj 2014
2013-10-24-Prezentacija_izvjestaja_o_napretku_na_putu_ka_EUPredstavnici Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini prezentovali su danas u Gradskoj vijećnici u Brčkom Izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj uniji.
Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Vlade na čelu sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem. 2013-10-24-Prezentacija_izvjestaja_o_napretku_na_putu_ka_EU
"Na nivou BiH postoje dva standardna problema koja se tiču implementiranja odluke za ljudska prava oko izbora članova predsjedništva i uspostavljanja mehanizma koordinacije kojim bi se osiguralo da svi nivoi vlasti usaglašavaju svoje stavove i da BiH sa jednim stavom može razgovarati s EU", istakao je gradonačelnik Domić, podsjećajući da je o istim pitanjima razgovarano i na prethodna dva sastanka održana u Briselu.
On je dodao da je prezentovanjem Izvještaja istaknuto da je od posebne važnosti da se gaji demokracija, te da je jedan od pokazatelja demokratičnosti društva i sposobnost postizanja konsenzusa oko važnih pitanja, ističući pritom da nakon zatvaranja Ureda OHR-a u Brčkom dosad nije bilo potrebe za intervencijama.
Još je prepoznat i određeni napredak u smislu uspostavljanja vladavine prava i donošenja izvjesnih zakona o zaštiti ugroženih kategorija stanovništva kao što su djeca, žene i Romi.
Kao pozitivnim je određen i prethodno potpisani Memorandum na unapređenju poslovnog ambijenta Distrikta s ciljem uspostavljanja jedne harmonije zajedničkog odlučivanja između izvršne i zakonodavne vlasti, Sindikata, Privredne komore i Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH.
Neophodna je bolja koordinacija donošenja odluka između različitih nivoa vlasti, usklađivanje zakonodavstva BiH sa EU direktivama posebno u nekim ključnim segmentima kao što je veterinarstvo, zaštita hrane, transport roba, zaštita okoliša, obnovljivi izvori energije.
"Ocijenjeno je da je ostvaren mali napredak i u vezi s donošenjem Zakona o porezu na dobit, ali nas i obavezuju da implementiramo u Brčkom uvođenje fiskalne kase", objasnio je gradonačelnik Domić.
2013-10-24-Prezentacija_izvjestaja_o_napretku_na_putu_ka_EU-1
Gradonačelnik je još naveo da je potrebno osnažiti kapacitet Ureda za EU integracije u Brčkom te globalno stvoriti povoljniju klimu na nivou administracije oko pristupa Evropskoj uniji.
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić rekao je da će Vlada Brčko distrikta BiH nakon dobijanja ovog izvještaja u pisanom obliku revidirati akcioni plan djelovanja za otklanjanje uočenih nedostataka.
Zadnja Promjena ( Petak, 17 Siječanj 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »


© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji