. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - BIH-RS: Lažne kase zatvorile 13 radnji
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354760

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
BIH-RS: Lažne kase zatvorile 13 radnji PDF Ispis E-mail
fiskalizacija.com   
Utorak, 15 Listopad 2013
 Banjaluka - Zbog korištenja nefiskalnih kasa Poreska uprava RS ove godine "stavila katanac" je na 13 objekata, a riječ je uglavnom o ugostiteljskim i trgovinskim radnjama.  Mjera zabrane obavljanja djelatnosti izrečena je poreskim obveznicima "Intermezo", iz Banjaluke, "Tržnica" i "Le Pont" iz Prijedora, "LIVE" iz Kostajnice, "Vodeni park" iz Kozarca, "Life club" iz Prijedora, "EKO PLAST" iz Doboja, "Aljko i sin" i "Galeb" iz Broda, "Višegrad-promet" iz Višegrada, "Ribarska priča" iz Male Bukovice, "Gurman" iz Gradiške i "BBC" iz Pala.

U Poreskoj upravi su istakli da je u prvih devet mjeseci ove godine obavljeno 2.641 kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa.

- Izdato je 1.495 prekršajnih naloga poreskim obveznicima, sa kaznom od 1,5 miliona KM. Podneseno je i 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka - rekao je portparol Poreske uprave Ivan Vučković i dodao da će kontrole biti nastavljene i dalje i u noćnim časovima.

On je istakao da je kod pojedinih poreskih obveznika kojima je zabranjen rad, nakon isteka zabrane, ponovo obavljene kontrole, te da nisu utvrđene iste nepravilnosti.

Vučković je istakao da je uočeno da pojedini poreski obveznici koji imaju značajne promete konstantno plaćaju kazne, nakon čega ponovo ne izdaju fiskalne račune.

- Kazna za neizdavanje fiskalnog računa za neke obveznike nije adekvatna mjera i ona se hitno mora značajno pooštriti. Uputili smo Ministarstvu finansija RS inicijativu za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama RS, u kojoj se traži da kazna za preduzetnike koji ponove prekršaj neizdavanja fiskalnog računa bude od 3.000 KM do 5.000 KM, odnosno za one koji isto učine i treći put da bude od 10.000 KM do 13.000 KM - kazao je Vučković.

Dodao je da je uočeno i da većina poreskih obveznika kojima je izdat prekršajni nalog zahtijeva sudsko odlučivanje, što se u uglavnom okončava uslovnom osudom, pa kako kaže, izricanje novčanih kazni gubi osnovnu svrhu u vidu prevencije.
Fiskalizacija

Vučković je istakao da je, prema informacijama kojima raspolaže Poreska uprava RS, većina poreskih obveznika fiskalizovana.

- Neznatan broj koji još nije fiskalizovan su uglavnom su novi poreski obveznici kod kojih je proces registracije u toku, odnosno podnijeli su zahtjeve za inicijalnu fiskalizaciju putem ovlašćenih servisera - naglasio je Vučković.
 
« Prethodna   Sljedeća »


© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji