. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - HR: Šibenski poreznici naplatili od svibnja pola milijuna kuna kazni
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354760

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
HR: Šibenski poreznici naplatili od svibnja pola milijuna kuna kazni PDF Ispis E-mail
fiskalizacija.com   
Utorak, 15 Listopad 2013
 Od početka svibnja kad je krenula pojačana kontrola obveznika fiskalizacije na području šibenskog područnog ureda Porezne uprave, pa do zadnjeg dana rujna ove godine, izdano je 715 naloga za kontrolu, a dosad su nepravilnosti otkrivene kod 21 posto obrađenih naloga i već je izrečeno oko 550.000. kuna novčanioh kazni. Među šibenskim obveznicima fiskalizacije najviše je bilo kazni zbog neizdavanja računa, pa su takvi dobili zabranu rada u trajanju od pet dana, pečaćenje objekta i novčane kazne. Iako se tijekom ljeta u javnosti stekao dojam da su na tapetu bili samo ugostitelji, u šibenskoj Poreznoj upravi kažu da su obrađivali i trgovce, obrtnike koji djeluju na pijaci, mesare, pa čak i vlasnike parkirališta kod kojih su, primjerice, nepravilnosti otkrili u Šibeniku, Primoštenu i Murteru, i adekvatno ih kaznili.

- Uglavnom smo se koncentrirali na situacije gdje je neosporno utvrđeno da obveznici fiskalizacije nisu izdavali račune. Nismo insistirali na traženju sitniša u kasi i brojili bakšiš, jer ako nije izdan račun, onda je jasno zašto se pojavio višak u kasi i takve bi obveznike kaznili. Često bi dobili kaznu za ne izdavanje računa, plus za nerealno prikazivanje prometa pa bi im utvrdili novu procjenu prometa nego što je bila ranije i tako bi kasnije morali plaćati veći porez – objašnjava nam pročelnik šibenskog područnog ureda Porezne uprave Željko Vujin.

Na šibenskom području ovog je ljeta na kontroli obveznika fiskalizacije radilo 10 domaćih inspektora i još njih šest iz unutrašnjosti. Osim što su utvrdili brojne nepravilnosti, imaju i pohvala za neke obveznike. Tako ističu glazbene festivale Garden i posebno Terraneo, kao izuzetno uredne oobveznike fiskalizacije koji su svoje obveze uredno ispoštovali u posebno teškim uvjetima, jer su festivale pohodile tisuće ljudi, a svaka je njihova konzumacija i usluga uredno naplaćena. To se pak ne može reći i za neke klubove poput vodičke Haciende koja je kažnjena zbog prodaje ulaznica na pomoćnom ulazu bez izdavanja računa, što su inspektori utvrdili i naplatili im novčanu kaznu i zapečatili klub na pet dana.

Inače, od poreznika doznajemo kako zasad u Šibeniku nije bilo 'sačekuša' ispred dućana i traženja računa od građana koji su upravo bili u spizi, ali takva situacija može se dogoditi već sutra. Stoga, savjetuju građane - uzimajte račune i tražite da vam ih izdaju.  
 
« Prethodna   Sljedeća »


© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji