. FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji - HR: Novi Zakon o fiskalizaciji urodio je plodom
Advertisement
Advertisement

fISKALIZATOR KORISTE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
FlashBanner

Prijava

Ukoliko želite da imate pristup sekciji za preuzimanje ili želite da primate nove vijesti na e-mail potrebno je da se registrujete.

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Tko je Online

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJuče53
mod_vvisit_counterOve sedmice139
mod_vvisit_counterOvaj mjesec912
mod_vvisit_counterSvi dani354759

Ankete

Da li je potrebno uvesti fiskalne kase u BiH ?
 
Kako ocjenjujte ovaj portal ?
 
Da li i odvjetnici treba da imaju fiskalne kase ?
 
Advertisement
HR: Novi Zakon o fiskalizaciji urodio je plodom PDF Ispis E-mail
HRT   
Utorak, 15 Listopad 2013
 Porezna uprava pohvalila se da su učinci fiskalizacije bolji od očekivanog. Očekivali su 500 milijuna kuna prihoda od PDV-a, no u državnu blagajnu moglo bi se sliti znatno više, oko milijardu kuna. Čak 500 inspektora Porezne uprave 'češlja' obalu i zatvara sve pred sobom, pa makar u blagajni objekta bila i kuna viška. Ta je presija dobro došla državi, javlja HRT. Privremeno je zatvoreno oko šest tisuća objekata, čiji su vlasnici platili 4 milijuna kuna kazni. Nakon što inspektori pročešljaju obalu, na red dolaze, poručuju iz Porezne uprave, odvjetnici, liječnici i javni bilježnici - odnosno kontrola njihovih blagajni.

Ugostitelji i trgovci u Hrvatskoj u prvih šest ovogodišnjih mjeseci prijavili su 7 milijardi kuna više isporuka koje podliježu plaćanju poreza na dodanu vrijednost (PDV) nego u istom razdoblju lani, dok je u svim djelatnostima iznos oporezivih isporuka porastao za 13 milijardi kuna, izvijestila je Porezna uprava Ministarstva financija o rezultatima fiskalizacije.

Na temelju usporedbe PDV obrazaca u prvom polugodištu ove i prošle godine, u području djelatnosti I- pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, iznos ukupno oporezivih isporuka u prvih šest mjeseci 2013. godini bio je 1,16 milijardi kuna veći u odnosu na isto razdoblje 2012. godine.

Nadalje na temelju usporedbe PDV obrazaca za isto razdoblje u području djelatnosti G - trgovina na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikala, iznos ukupno oporezivih isporuka u prvih šest mjeseci 2013. godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine povećao za 5,9 milijardi kuna.

Iznos ukupno oporezivih isporuka u svim djelatnostima u prvih šest mjeseci 2013. godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine porastao je za 13,015 milijardi kuna, navodi se u priopćenju Porezne uprave, prenosi Hina.

Porezna uprava od 8. siječnja kontinuirano provodi nadzore primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Do 12. kolovoza ukupno je obavila 25.394 nadzora, utvrdivši pritom 3.055 nepravilnosti te je izrekla 596 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti, piše HRT.
 
« Prethodna   Sljedeća »


© 2018 FISKALIZACIJA.com - Regionalni info portal o fiskalizaciji